15-årige Thomas Buitink har ögonen på sig

Bland de intresserade finns de båda Manchester klubbarna

Den blott 15-årige Vitesse forwardens prestationer har fått många storklubbar att söka sig ner till Nederländerna i hopp om en underskrift.

Manchester City håller koll på Vitesses tonåring Thomas Buitink. 15-åringen är ansedd som en av de bästa unga forwards som kommer fram i Nederländerna och har redan gjort mer än 100 mål på ungdomsnivå för Vitesse. Likaså Chelsea har uppmärksammat hans potential på grund av deras nära relation med den holländska klubben, enligt Daily Mail. Även Manchester United och Arsenal är förväntade att åka ner för att kolla in honom inom de närmsta veckorna.

Den talangfulla tonåringen är del av Vitesses U-17 lag den här säsongen och han har stigit i graderna från U11 laget. Buitink har ett väldigt imponerande målprotokoll, då han har snittat mer än ett mål per match sen 2010-2011. Buitink har även representerat Nederländerna på U15 och U16 nivå. Denna veckan har han även tränat med Vitesses a-lag tillsammans med den 14-årige backen Georgy Theuns, där han har stött på några av Chelseas spelare ute på lån.

Chelsea har Lewis Baker, Nathan, Danilo Pantic, Isaiah Brown och Dominic Solanke på lån hos Eredivisie klubben Vitesse.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply