Mönchengladbach intresserade av Österrikes förbundskapten

bet365

De ser Marcel Koller som Favres efterträdare

Mönchengladbachs interimtränare André Schubert har gjort ett bra jobb men klubben tittar trots det efter andra lösningar, och de tror att ännu en schweizare kan vara svaret på deras frågor.

– Det kan också vara så att vi inte gör någonting förrens till nästa säsong.

Så säger vicepresident Rainer Bonhof om den pågående tränarfrågan och låter veta att det inte finns någon tidspress i Mönchengladbach för att hitta en efterträdare till Lucien Favre. Den största anledningen till detta är naturligtvis att interimtränaren André Schubert gör ett väldigt bra jobb för ”die Fohlen”. 44-åringen förlorade bara Champions League matchen mot Manchester City (2:1) men är hittills utan poängtapp i Bundesliga på tre matcher. Han är dock ingen långvarig lösning.

Efter information från den tyska tidningen Bild har Rheinlaget bestämt sig för ännu en schweizare, Marcel Koller. Sportchefen Max Eberl träffade honom förra veckan i Zürich för att prata. Koller själv har gått ut med ett uttalande.

– Vad som händer efter EM spelar ingen roll nu. Jag kan principiellt sett föreställa mig en framtid som klubbtränare, för att jobbet är roligt, även när omställningen från en klubb var svårt det första halvåret. Men det finns andra faktorer som spelar in för ett sådant beslut, sade Koller.

Pengar en faktor

En sådan faktor ryktas kunna vara pengar. För tillfället har Koller en årslön från ÖFB på 1,3 miljoner euro, något som Rheinlaget åtminstondes skulle kunna fördubbla. I motsats till Koller trycker den österrikiska förbundschefen Leo Windtner på ett beslut, då ”annars är oroligheten för stor”. Presidenten har redan sagt att det finns intresse från hela Europa och han vet också om Kollers önskan om att få vara Bundesligatränare, något Koller tidigare gått ut och sagt.

Max Eberl ska också vara intresserad av Augsburgs tränare Markus Weinzierl. De är gamla barndomskompisar från nedre Bayern och växte upp bara några få kilometrar från varandra. Problemet där är att Weinzierls kontrakt löper ut först 2019. Kollers kontrakt däremot löper ut efter sommarens EM.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply