Juan Mata kan hamna i Everton

Juan Mata kan hamna i Everton
bet365

Jose Mourinho vill inte ha spelaren

Med nye tränaren Jose Mourinho som bestämmer i Manchester United ser det mycket troligt ut att Juan Mata får lämna, en spelare Moruinho aldrig har varit ett fan av, och nästa destination ser ut att kunna bli Everton.

Juan Mata har åtnjutit en riktigt bra säsong i Manchester United. Under Louis van Gaal föregående säsong så var han delaktig i varenda Premier League-match och blev klubbens tredje bästa målskytt efter Wayne Rooney och Anthony Martial. Han var även den som gjorde mål i Uniteds FA cupfinal mot Crystal Palace i maj och bidrog till att de vann. Trots detta så kommer han med stor sannolikhet att få lämna klubben i sommar. Den nya tränaren i United, Jose Mourinho, är nämligen inte ett jättestort fan av den spanske mittfältaren och redan när de jobbade tillsammans i Chelsea var detta tydligt.

Det var Mourinho som då sålde Mata till United till att börja med. Detta trots att 28åringen två gånger blev korad till årets spelare i klubben. Mourinho tycker att mittfältaren är för långsam för att vara hjärtat i den offensiva delen av laget. Dessutom visar värvningen av Borussia Dortmunds Henrikh Mkhitaryan att Mourinho anser att det inte finns någon plats för Mata i laget.

Den engelska tidningen The Telegraph menar på att det kan komma att bli en flytt till Everton för spanjorens del. Nye tränaren Ronald Koeman håller på att bygga upp någonting i Liverpoolklubben och satsar på sitt nya projekt helhjärtat. Där ser han även Mata ha en del. Budet sägs ligga på runt 20 miljoner pund men det finns andra klubbar som också är intresserade och bilden är ännu inte klar. Efter fem år i England och Premier League så är en flytt inom landet förmodligen det bästa för mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply