Bastian Schweinsteiger kan återvända till Bayern München

Bastian Schweinsteiger kan återvända till Bayern München

Det finns en plats för honom om han vill ha en

Manchester Uniteds Bastian Schweinsteiger har inte haft det lätt i England, med diverse skadeproblem och nye tränaren Jose Mourinho sägs inte vilja ha honom i a-laget, något som öppnar för en återkomst till Bayern München.

Den legendariske tyske mittfältaren Bastian Schweinsteiger, som efter att Philipp Lahm drog sig tillbaka från det tyska landslaget fick ta över kollegans jobb som kapten för det tyska landslaget, tog nyligen själv steget tillbaka från den internationella scenen och kommer inte att representera det tyska landslaget mer. Därtill har han fallit ur favör med klubblaget Manchester United och den nye tränaren Jose Mourinho, som inte verkar vilja ha någonting med den 32årige mittfältaren att göra. Under den föregående säsongen har även skador plågat den före detta landslagskaptenen, vilket har gjort att speltiden har blivit ännu knappare. Han gjorde en stark insats i EM 2016 i Frankrike för Tysklands del men under den senaste veckan har det rapporterats om att mittfältaren varit tvungen att röja ur sitt skåp på Uniteds träningsanläggning och tvingats att träna med reserverna istället.

Detta har fått stormakterna i Bayern München att reagera och bland annat Bayerns president Karl-Heinz Rummenigge har uttalat sig om situationen.

– Skulle han vid något tillfälle tala om en önskan att återvända, då kommer vi diskutera det med honom, sade Rummenigge via Sport Bild.

Rummenigge menade också på att han inte förväntade sig att Schweisteiger skulle ha några problem att finna en ny arbetsgivare och att det även finns en framtid med Bayern när han hänger upp skorna för gott.

– Det är viktigt att binda spelare som förtjänar det till klubben. Basti känner till allt och alla här, han skulle vara som gjord för att jobba i laget, sade Bayerns kapten Philipp Lahm om Schweinis situation.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply