Officiellt: Mark Dempsey ny huvudtränare för Djurgården

Mark Dempsey ny huvudtränare för Djurgården

Tidigare idag blev det klart att Pelle Olsson inte längre är Djurgårdens IFs huvudtränare. Redan nu på eftermiddagen är ersättaren presenterad, det är Mark Dempsey.

Det är turbulenta tider för Djurgårdens IF, man ligger på kvalplats bakom båda ärkerivalerna AIK och Hammarby. Efter att ha tagit ledningen men tappat den till en 2-1 förlust borta mot Kalmar FF tog Pelle Olssons äventyr i Djurgården slut. Ny tränare är Mark Dempsey som är 52 år gammal och är från Manchester i England.

Engelsmannen har ett förflutet i storklubben Manchester United där det bara blev en ligamatch i seniorsammanhang. Däremot har han gjort flertalet matcher i The Championship (andraligan i England). Som spelare var han en mittfältare som sällan gjorde mål men gjorde sig nyttig på andra vis. I rollen som huvudtränare är hans enda tidigare erfarenhet en sejour i norska Hagesund dar han mäktade med 52,6% vinster/matcher i norska högstaligan. Han har enbart förlorat 4/19 matcher i den norska klubben vilket innebär att han gått obesegrad i ca 79% av matcherna.

Erfarenhet med annan Djurgårdsprofil

Erfarenheterna som huvudtränare må vara få men Mark Dempsey har varit en tränare i Manchester Uniteds akademi i 10 år mellan åren 1999-2009. Därefter bar det iväg till norska Tromsö IL och Per Mathias Högmo (som senare kom att träna Djurgårdens IF 2013), i Tromsö var han en assisterande/hjälptränare. Efter en sejour i Tromsö gick Mark vidare till Molde där han fick träna ihop med sin gamla United-kamrat Ole Gunnar Solkjaer. När norrmannen 2014 blev ny huvudtränare i Cardiff City fick Mark Dempsey följa med, bilden överst är tagen från tiden i Cardiff med Ole Gunnar Solkjaer till höger.

Sejouren i Cardiff var långt ifrån en succé och när Ole Gunnar Solkjaer fick sparken så lämnade även Mark klubben. Efter en lång tid i skuggan av andra tränare var det hans tur att leda ett lag, det blev som nämnt norska Hagesund en succérik vårsäsong innan han chockade klubben och sade upp sig (själen är oklara). Nu är han ny huvudtränare i Djurgårdens IF och han inleder hemma mot IFK Göteborg på måndag 19:00.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply