Elfsborg säkrade gruppsegern – klara för kvartsfinal

IF Elfsborg hade inga problem med att säkra gruppsegern i grupp 4 efter en stabil 2-0-vinst hemma mot Östers IF.

Elfsborg kan inte annat än ha varit sugna på att ge Öster revansch efter det förra mötet på Borås Arena. Då vann bortalaget med 4-2 efter fyra mål av Pinones-Arce.

Det var ett piggt Borås-lag som rivstartade matchen med ett vasst anfall redan under första minuten. Men trots ett piggt lag så dröjde det 38 minuter innan ledningsmålet kom. Johan Larsson bröt fram på högerkanten och serverade Simon Hedlund som enkelt petade in bollen i öppet mål.

Öster skulle behöva en seger för att kunna avancera till kvartsfinal, medan Elfsborg endast behövde en enda poäng från matchen. Så Östers hopp måste ha släckts rejält när Mikkel Beckmann placera in 2-0 i den 69:e minuten. Det var efter en vaker Elfsborgs-kontring där man kom tre mot en.

2-0 stod sig resten av matchen, förutom att Öster fick gjort ett offside-mål som självklart inte räknades. 2-0 till Elfsborg som därmed är klara för kvartsfinal.