City vann trots tidig utvisning

Manchester City kom till KC Stadium för att möta Hull City i lördagens tidiga Premier League-match efter att ha blivit utslagna från både FA-cupen och Champions League under den senaste veckan. Manuel Pellegrinis mannar lyckades dock revanschera sig och tog en välbehövlig bortaseger.

Matchen började dock illa för gästerna, som fick lagkaptenen Vincent Kompany utvisad redan efter tio minuter. Belgaren hamnade i tidsnöd, förlorade bollen till Nikica Jelavic och rev sedan ner Hull-anfallaren som var på väg mot ett friläge. Domaren Lee Mason tvekade inte en sekund och drog upp det röda kortet.

Trots en man mindre tog gästerna ledningen efter fjorton minuter tack vare David Silva, som bjöd på ett väldigt vackert fotbollsmål. Spanjoren tog emot en passning från Yaya Touré några meter utanför straffområdet och skruvade in bollen mycket snyggt med vänsterfoten bakom en chanslös Allan McGregor.

Pablo Zabaleta var sedan nära att öka på till 2-0 efter en halvtimme när argentinaren sköt ett skott som gick i ribbans underkant och sedan studsade ner på mållinjen. Men 1-0 stod sig fram till halvtidsvilan på KC Stadium.

Hull satte igång en kvitteringsjakt i andra halvlek och höjde sig ett snäpp från den första halvleken. Men trots att hemmalaget fick lite tryck mot Joe Hart hade den engelske landslagsmålvakten inga större bekymmer med att hålla nollan och därmed säkra tre viktiga poäng.

Edin Dzeko fick en jättechans att avgöra matchen för City när han blev helt fri med McGregor i den 86:e minuten. Målvakten kom dock ut snabbt, gjorde sig stor och lyckades rädda. Dzeko fick sin revansch några minuter senare när Silva hittade fram med en perfekt passning och bosniern rullade in bollen i mål med vänsterfoten.

Tack vare segern klättrar Manchester City till en andraplats i Premier League, sex poäng bakom Chelsea och med två matcher mindre spelade. Hull ligger kvar på 30 poäng och en trettonde plats i tabellen.