Dubbelsmäll för Manchester City – nyckelduo skadade

Dubbelsmäll för Manchester City - nyckelduo skadade

Gabriel Jesus och Kevin De Bruyne gick ut skadade mot Crystal Palace

Manchester City går som tåget i Premier League och är alltjämt obesegrade denna säsongen. Sviten var dock extremt nära att spricka mot Crystal Palace då Palace missade straff på övertid men matchen slutade 0-0. Men det värsta var inte poängtappet.

Pep Guardiola har fått Manchester City att spela en fotboll som gjort dem obesegrade i hela 19 matcher i Premier League och man hotar nu Arsenals rekord då man gick obesegrade hela säsongen 2003/2004. När man mötte Crystal Palace på Selhurst Park på nyårsafton sprack nästan sviten då Luka Milivojevic missade straff för hemmalaget på tilläggstid och matchen slutade 0-0.

Uppgifter- Hazard kan bli Premier Leagues bästa spelare

Det värsta för Manchester City var inte poängtappet, för man leder ändå Premier League med 15 poäng före näst bästa laget. Nej det värsta var att man fick två tunga skador på nyckelspelare. Gabriel Jesus fick gå av tidigt och på tilläggstid, precis efter straffmissen av Palace, blev Kevin De Bruyne tacklad och fick bäras ut på bår med en befarad fotledsskada.

Blir borta i över en månad

Guardiola bekräftade på presskonferensen efter matchen att Gabriel Jesus blir borta i en till två månader. Man har dock en hyfsad ersättare i Sergio Agüero.

Men man vet ännu inget om Kevin De Bruyne och hur pass allvarlig hans skada är.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply