Dortmund vann utan CL-hjältarna

Efter den stora Champions League-triumfen i veckan mot Real Madrid med 4-1 valde Dortmund att vila flera spelare inför returen i Madrid på tisdag. Det var endast Mats Hummels från onsdagens startelva som fanns med i dagens startelva mot Fortuna Düsseldorf.

Trots detta var Dortmund ändå der spelförande laget som man alltid vill vara, reserverna tog för sig och visade att man behärskar Jürgen Klopps fotbollsfilosofi bra. Ledningsmålet kom efter 20 minuter när Nuri Sahin fick bollen 25 meter från målet och drog till med ett fint skruvat skott som målvakten Fabian Giefer inte orkade tippa över ribban och den seglade snyggt in i mål. Det var ställningen efter första halvlek.

Ju längre tid det gick av andra halvlek började Dortmund byta in stjärnorna Lewandowski, Blaszczykowski och Reus. Bara minuten efter att ”Kuba” eller Jakub Blaszczykowski byttes in så satte han dit 2-0-målet för gästerna och en seger såg ut att vara inom räckhåll. Men Düsseldorf gav lite liv i matchen på slutet när Adam Bodzek reducerade med två minuter kvar av ordinarie matchtid. Men det blev en seger för Dortmund som med största säkerhet kommer att bli tvåa i Bundesliga den här säsongen, Düsseldorf fortsätter jaga nytt kontrakt och har nu samma poäng som sextondeplacerade Augsburg som innehar kvalplatsen.