Liverpool gjorde total mos av Newcastle

Det har varit mycket oroligheter kring Liverpool under den senaste veckan efter Suarez kontroversiella bett på Ivanovic. Han fick till slut 10 matchers avstägning och det var tungt för Liverpool eftersom man har varit bleka utan sin uruguyan under säsongen. Trots det stod man för en ordentlig urladdning mot Newcastle med hela 0-6.

Matchen började tungt för Newcastle. Redan efter tre minuter kunde Agger komma helt fri på Gerrards hörna för att sedan nicka in bollen lätt. Bättre skulle det bara bli för Liverpool när man spelade bollen mycket fint runt i laget innan man satte Sturridge fri. Engelsmannen var osjälvisk och passade bollen till Henderson som hade helt öppet mål och petade in bollen. Då hade det bara gått 17 minuter av matchen.

Själva målexplosionen skulle dröja till andra halvlek. Nio minuter in i den slog Coutinho en delikat passning fram till kliniske Sturridge som inte gjorde något misstag. Fem minuter senare gjorde samma man 0-4 efter uselt försvarsspel av Newcastle. Disiplinen var verkligen usel av hemmalaget. Både positionsmässigt, inställningsmässigt och disciplinmässigt.

Borini byttes in för Gerrard med en dryg kvart kvar att spela och på sitt andra tillslag gjorde han mål. Downing hade en fin räd och fint spel på sin kant innan han spelade fram till italitenaren som har haft stora skadebekymmer. Då tröttnade Debuchy och tog sitt andra gula när han sparkade ner Coutinho. Det var ren frustration och han gick tungt ut till omklädningsrummet.

Henderson han även bli tvåmålskytt minuten efter Debuchys röda och Coutinho hade även ett ribbskott innan matchen var slut. Newcastle enorma fiasko var ett faktum. Liverpool däremot såg fantastiskt bra ut, förvånansvärt bra utan sin stora stjärna Luis Suarez.