Dortmund vann stabilt hemma

Dortmund började bäst i matchen mot Marseille på deras Westfalenstadion och utdelningen kom i matchminut 19 genom Robert Lewandowski. Målet kom till genom en kontring, där Dortmund såg ut att vara dubbelt så många som Marseille-försvaret.

Hemmalaget pressade på för 2-0, och Lewandowski fick in en andra boll, men blev avvinkad för offside. 1-0 stod sig till paus.

Målet kom istället i den 52:e minuten, då Marco Reus skruvade in bollen på en frispark in i straffområdet. Marseille-målvakten Mandanda fick problem med studsen och stötte in bollen själv i mål.

Lewandowski blev två-målskytt när den polske landslagsmannen dödade matchen ifrån elva meter när det återstod tio minuter genom att placera in straffen mitt i målet.