Domarinsatsen i fokus när Liverpool straffade West Ham

Precis som det brukar vara när West Ham står på andra sidan blir matcherna täta och dramatiska, så även under söndags eftermiddagen.

Det skapades dock inte allt för många chanser utan det skulle dröja till den första halvlekens avslutande minuter innan det hände saker på Upton Park.

Luis Suarez var så fräck, så fräck när han ensam med James Tomkins vinklade in bollen mot målet varpå Tomkins vänsterhand stoppade bollbanan och straff blåstes. Steven Gerrard gjorde inget misstag utan förvaltade straffen till 0-1.

Men glädjen blev kortvarig, och det var den här situationen som var den första att vara tveksam. Simon Mignolet gic upp och plockade en hörna men träffades av Andy Carrolls arm i huvudet och tappade bollen. Guy Demel kunde sedan utan problem stöta in sitt första mål för West Ham, men nog borde Mignolet kanske ha fått frispark innan.

Med fortsatt problem att styra matchen tog domare Taylor nästa omduskuterade beslut när han på nytt blåste straff. Jon Flanagan blev fälld av Adrian i straffområdet, och även om Adrian gick på bollen valde som sagt domaren att blåsa för straff även denna gång väldigt tveksamt.

Det struntade Steven Gerrard i utan han satte även den straffen och spikade även tre oerhört viktiga poäng i kampen om en efterlängtad Premier Leauge-titel.

West Ham däremot ligger alltjämnt på en stabil mitten-placering och är i teorin klara på Premier League nästa säsong.