Djurgården bortaslog serieledarna

Amadou Jawo och hans Djurgården hade en väldigt lyckad kväll nere i Malmö. Redan efter fem minuter så slogs det en långboll till Alexander Prijovic som bröstade ned den, och i samma veva vände han sig om och serverade Jawo med en fin djupledsboll. Den sistnämnde rullade behärskat in sitt sjätte mål för säsongen och 1-0 var ett faktum.

Trots att det var Djurgården som tog ledningen så hade Malmö spelet, och flera gånger riktigt fina anfallskombinationer. Dock uteblev målen.

I den 38:e minuten trodde de flesta att det var kvitterat, men Guillermo Molins var på fel sida om försvaret när bollen slogs. Målet blev bortdömt och Molins blev följaktligen inte målskytt.

Det var istället Amadou Jawo som tog tag i taktpinnen och i den 50:e minuten drog Jawo nytta av en försvarstabbe av Miko Albornoz. Väl fri med målvakten Johan Dahlin skedde det inga misstag av Jawo, och med ett kyligt avslut satte han 2-0.

Malmö forcerade framåt mot slutet men närmare än en ribbträff av Molins kom man inte och 0-2 stod sig matchen ut.

Den allsvenska guldstriden är mer spännande än någonsin där det bara skiljer 3 poäng mellan ettan Malmö, och fyran AIK.