Shelvey inblandad i allt när Liverpool och Swansea kryssade

Då var det alltså dags för Liverpool och Swansea att fullborda den fjärde omgången i Premier League, obesegrade Liverpool för att återta serieledningen, mot ett Swansea som fortfarande väntar på sin första seger. En match som till slut slutade 2-2, efter en sprakande start på matchen.

Den första halvleken fick som sagt en helt sanslös start och där en spelare stod mer i rampljuset än någon annan, Swanseas Jonjo Shelvey, som så sent som förra säsongen spelade i just Liverpool. Matchen började bra för mittfältaren som efter knappa två minuter sköt Swansea till ledningen, efter att han på egen hand tråcklat sig fram i straffområdet och behärskat placerat in bollen i Simon Mignolets högra kryss.

Sedan startade vad som skulle bli en riktig mardrömshalvlek för 21-åringen som minuten senare drällde med bollen och frispelade Liverpools Daniel Sturridge som därmed gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Efter detta lugnade matchen ner sig en aning och två i försvarsspelet ganska avvaktande lag turades om att hålla i bollen. Matchen skulle dock ta fart igen och det startade med att Victor Moses som gjorde debut från start för sitt Liverpool idag, tagit sig runt på kanten och serverat Sturridge som fick ett jätteläge att nicka in ledningsmålet för Liverpool, men Vorm i Swansea-målet bjöd på en riktigt svettig räddning och såg så långt till att det oavgjorde resultat fortfarande stod sig.

Men det skulle det inte göra länge till utan i den 36:e minuten trädde olycklige Shelvey in i handlingarna igen efter att han med ett misslyckat försök att vända spelet för Swansea, spelat bollen rätt i gapet på Victor Moses som sedan på egen hand drev sig fram och mycket snyggt tryckte in ledningsmålet för Liverpool med ett lurigt skott utanför straffområdesgränsen. Ett resultat som sedan stod sig halvleken ut, trots att Wilfried Bony haft ett jätteläge att trycka dit kvitteringen för Walesarna, men stoppats av att Martin Skrtel heroiskt tacklat undan bollen.

Den andra halvleken inleddes med samma höga intensitet och bland annat hade Andre Wisdom ett bra läge att göra 3-1 till Liverpool efter en Steven Gerrard-frispark. Halvleken utvecklades sedan till det sämre för Liverpool som fick se deras offensive mittfältskreatör Philippe Coutinho utgå med en befarad axelskada. Med detta tappade Liverpool taktpinnen i matchen, något som också skulle visa sig i målprotokollet efter att förra årets stora succéspelare Michu i den 63:e minuten nickat in kvittering för Swansea. Framspelare? Jonjo Shelvey såklart.

Swansea fortsatte sedan att trycka på för ett ledningsmål och de bästa lägena fick inbytte Jonathan De Guzman, som först drog iväg en rökare tätt utanför Mignolets vänstra kryss, för att några minuter senare vara nära på att skruva in en frispark som så när letade sig in bakom en storspelande Mignolet i Liverpool-målet. Men något mer mål blev det aldrig i en match som för den neutrala åskådaren förmodligen var den mest underhållande som spelats denna säsongen.