Romas segertåg ångar vidare – trots dramatik

Det var en mycket psykologisk match för det italienska huvudstadslaget AS Romas, när man under måndagskvällen reste till Parma, i jakt på tre nya poäng. Dessutom var det knappast någon gratisseger man skulle bjudas på, nej snarare tvärtom, och den första halvleken slutade i ett rejält steg bakåt för Rudi Garcias manskap.

Efter Jonathan Biabianys sena 1-0-mål, i den 39:e matchminuten, fanns det mycket att återta i den andra för ”i Giallorossi”, och tidigt in i den halvleken kom svaret på talet. Alessandro Florenzi, på volley, kvitterade för Roma, och senare i den 70:e minuten var Francesco Totti där igen och satte 2-1. Men trots denna makalösa vänding hamnade slutligen det sista ordet hos Kevin Stootman, som satte slutresultatet, 3-1, från straffpunkten.

Roma klättrar nu upp på en andraplats i ligan, på samma poäng som serieledande Napoli, med full pott. Nästa vecka ställs man mot ärkerivalen Lazio, i ett av Serie A:s absolut hetaste matcher.