Delad pott på La Mosson

FC Schalke 04 var redan klara för slutspel i Champions League, när man på tisdagskvällen gästade Montpellier och spela på Stade La Mosson i södra Frankrike. De regerande franska mästarna å andra sidan, hade ingenting att spela för då man redan var avsågade från avancemang i grupp B.

Tillställningen var också lika kall som den 6 gradiga kylan i Montpellier, där hemmalaget var det klart vassare laget framåt under hela matchen. Gästerna fick ett skott på mål och det var också det som gick in bakom Jonathan Ligali, men lyckades ändå föra matchen under vissa perioder.

I den första halvleken var det dock gästerna som försökte att skapa flest målchanser. Man kom dock sällan till avslut och hade det svårt med att bryta sig igenom hemmalagets backlinje. Talangen Julian Draxler var, tillsammans med Lewis Holtby, var pjäserna på Schalkes mittfält som försökte öppna för målchanser. Några sådana blev det dock inte och efter 45 minuter var det mållöst.

De bägge målen skulle dock komma tätt inpå varandra i den andra halvleken. Det var det för kvällen vitklädda Gelsenkirchen-laget som skulle öppna målkontot, när Benedikt Höwedes skallade in 0-1 på en frispark som slogs långt ifrån av Lewis Holtby.

Schalke hade varit det mer villiga laget framåt, med skapade få riktiga målchanser. Baklängesmålet för fransmännen var en väckarklocka och efter det jagade man en kvittering. Utjämningen skulle också komma bara sekunder senare, när Anthony Mounier hittade fram till Emanuel Herrera som försökte raka in bollen med huvudet. Kvällens Schalke-målvakt, veteranen Timo Hildebrand, lyckades blockera hans nick, men fick sedan hämta upp bollen ur nätet efter att flippat in returen.

Hemmalaget kom i våg efter våg efter utjämningen och det låg även ett ledningsmål i luften. Man satsade allt framåt och matade på med skott mot Hildebrand, som denna gång skulle avvärja och spiken igen. Några fler mål fick man inte se och Montpellier fick avsluta sitt Champions League-äventyr med ett kryss. FC Schalke 04 vann gruppen trots poängtappet, då Arsenal föll borta mot Olympiakos med 2-1. Grekerna är sedan tidigare klara för spel i Europa League, medan Arsenal får fortsätta racet om Champions League-pokalen, efter att ha parkerat på andraplatsen bakom Schalke.