Zenit gjorde matchens enda mål på San Siro

Zenit St. Petersburg gästade på tisdagskvällen San Siro för sista matchen i grupp C i Champions League. Redan slutspelsklara Milan stod för motståndet, och Zenit behövde tre poäng för att knipa tredjeplatsen som leder till Europa League-slutspel.

Zenit inledde matchen bra men det var Milan som hade de inledande målchanserna. Giampaolo Pazzini fick till ett skott strax över Malafeevs ribba, och försvararen Cristian Zapata kunde inte hålla nere sitt avslut på den efterföljande hörnan. Det var dock gästerna som tog ledningen. Matchklockan hade passerat 34 minuter då portugisen Miguel Danny sköt in bollen vid målvaktens vänstra stolpe i ett turbulent straffområde efter fint samspel med Sergei Semak.

I den andra halvleken fortsatte Milan att skapa chanser, trots stora besvär att komma förbi Zenits backlinje. Pazzini hade kanske hemmalagets hetaste chans då Zenits målvakt Malafeev fick sträcka sig ordentligt för att nå det låga skottet 10 minuter in i halvleken.

Inte heller inbytte Robinho var långt borta ifrån en kvittering på San Siro då han i den 84:e minuten curlade bollen tätt utanför stolpen.

Zenit fick dock matchens sista chans då Zyryanov drog till på halvvolley efter en kontring från gästerna.

Matchen slutade 0-1 och Zenit fick fira för vidarespel i Europa League medan Málaga och Milan får spela vidare i Champions League. Anderlecht slutar sist i gruppen på fem poäng och är därmed utslaget.