PSG gruppvinnare efter målvaktstavla

Det var en riktig gruppfinal på Parc des Princes, där Paris Saint-Germain och Porto gjorde upp om gruppsegern, vilket skulle ge en enklare lottning till åttondelsfinalsspelet. Och även om Zlatan Ibrahimovic klev av mållös, skulle den franska klubben gå vinnande ur striden.

För det var ett revanschsuget Paris Saint-Germain som tog tag i taktpinnen direkt i matchen, där man var framme och spelade till sig ett flertal hörnor. Men det skulle bli mål också, när Maxwells frispark tog sig in till Thiago Silva som snyggt nickade in bollen i nätet.

Men glädjen blev kortvarig för endast fyra minuter senare, när klockan tickat upp på 33 spelade matchminuter, kom en blytung kvittering för Porto. Danilo fick in ett snyggt inlägg från högerkanten som Jackson Martínez enkelt kunde stöta in, efter ett tveksamt försvarsspel av mittbacken Alex.

Men i den andra halvleken skulle Paris Saint-Germain gå ut på Parc des Princes och göra det som krävdes. Men det var en ritkig målvaktstavla som blev avgörande för den här gruppen. Jeremy Menez spelade in bollen till Ezequiel Lavezzi som tog ett avslut från riktigt dålig vinkel, som på ett konstigt sätt letade sig in under Helton och in.

Porto försökte därefter att lyfta upp sitt spel och fick även några bra halvchanser, men målvakten Sirigu hade spikat igen kassen och PSG vann med 2-1.