El Cashico - PSG vs Monaco

De två fransk-jättarna PSG och Monaco spelade 1-1 i Paris.

Enligt många var det höjdpunkten i Ligue 1 som spelades ikväll (söndag), nämligen ”El Cashico” eller ”Le Cashico” som fransmännen själva säger. Det var nämligen de två jättarna Paris Saint Germain och AS Monaco som stod på vardera sida i en prestigefylld match.

Zlatan startade som vanligt för Paris, med Edinson Cavani på ena sidan om sig och Ezequiel Lavezzi på andra. I Monaco startade stjärnor som Radamel Falcao, Eric Abidal och Joao Moutinho.

Matchen startade med extremt hög fart. Paris vänstersida var riktigt på hugget, där samarbetet Lavezzi-Maxwell fungerade precis så som tränaren Laurent Blanc ville.

Paris briljanta inledning gav resultat. Redan efter fem minuter slogs det ett inlägg, från just vänstersidan. Inlägget, som slogs av Maxwell, möttes perfekt av Zlatan Ibrahimovic med sulan. Det var ett konstmål som bara svensken kan utföra. Han fick upp sulan i den höjd där de flesta fått nicka. Därifrån räckte det med en liten touch och Monaco-målvakten Danijel Subasic var chanslös.

1-0 redan efter fem minuter, hur skulle det här sluta?

Jo, PSG behöll sin ledning. Dock inte längre än 15 minuter. Falcao kastade sig orädd ned i fot höjd för att nickskarva in ett inlägg. Salvatore Sirigu var helt ställd i PSG-målet. Falcao gjorde därmed sitt femte mål den här säsongen.

En sådan här rafflande start hade gett två mål redan efter 20 minuter.

Ja, då trodde man att man kunde vänta sig mer. Så blev inte fallet, utan 1-1 stod sig matchen ut. Zlatan hade flera väldigt bra chanser att avgöra. Bl.a. en nick precis ovanför ribban när han kom helt omarkerad.

Monaco var säkert nöjda med 1 poäng på Parc Des Princes.