Defoe sänkte Reading

Efter en svag säsongsstart krävde Tottenhams fans en seger mot nedflyttningsplacerade Reading. Bortafansen fick se vad de ville, och 1-3 kan inte ses som annat än rättvist.

Tottenham tog hand om spelet redan från första minuten, och Reading fick på tuffaste möjliga sätt upptäcka skillnaden mellan Premier League och Championship. 17 minuter in i matchen fick Defoe bollen framför sina fötter efter en underbar speluppbyggnad. Anfallaren visade varför han anses vara en effektiv avslutare, och tryckte enkelt in 1-0 bakom McCarthy.

Målet förändrade inte matchbilden. Bortalaget fortsatte att trycka på, och var flera gånger nära att dubbla sin ledning. Ett slarvigt Readingförsvar bjöd ständigt in Tottenhams offensiv till farliga chanser, men man lyckades lite turligt hålla 0-1 till halvtidsvilan.

Den andra halvleken visade sig bli en direkt fortsättning på den första. Tottenham dominerade, men Reading var inte helt ofarliga när man väl attackerade. Det darriga Readingförsvaret lyckades ändå inte hålla matchen öppen. 0-2 skulle komma. Kyle Walker kom löpandes på högerkanten, och lyckades hitta Gareth Bale inne i straffområdet. Yttermittfältaren gjorde inga misstag, utan gjorde lagets andra mål med sin högerfot.

Det skulle inte vara slut. Bara tre minuter senare var det dags igen. Jermain Defoe snappade upp bollen vid mittlinjen, och valde att gå själv. Efter att ha löpt genom Readings planhalva lyckades han snyggt placera in 3-0 i motståndarnas målbur, och matchen var punkterad.

Hal Robson-Kanu reducerade i sista minuten, men det betydde inte mer än att siffrorna blev lite snyggare för hemmalagets del. Matchen slutade 1-3, och Tottenhams vinstnolla är numera spräckt. Reading ligger kvar på nedflyttningsplats, men med en match mindre spelad än ligakonkurrenterna.