Juventus stod för imponerande vändning

De regerande mästarna, Juventus, fortsätter att gå bra i årets start av Serie A. Ännu en seger bärgades idag, när laget vann borta mot Genoa, med 3-1.

Men matchen började med en kalldusch för gästerna, efter att Genoa tog ledningen redan i den 18:e minuten, signerat anfallaren, Ciro Immobile. Ett ledningsmål som stod sig som det enda, hela första halvleken ut.

Juventus fortsatte att jaga en kvittering, när andra halvlek drog igång, och i den 61:a matchminuten kom resultatet. Silvermedaljören i EM i somras, Emanuele Giaccherini, lyckades sätta bollen i nätmaskorna – och stor lättnad bröt ut hos bortalaget.

Det oavgjorda resultatet stod sig länge, ända fram till den 78:e minuten. Då tilldömdes Juventus straff, där serben, Mirko Vucinic, klev fram och gjorde inga misstag från elva meter. Medan luften, lite smått, gick ur Genoa vid det laget, fick ’Juve’ bara mer luft under armarna, och av bara farten kunde, en av sommarens nyförvärv, Kwadwo Asamoah, fastställa slutresultatet 3-1, med sex minuter kvar av ordinarie matchtid.

Segern innebär den tredje raka av sitt slag, för Juventus, som med det går upp i ligaledning av Serie A.