Frankfurt tog tredje raka segern

Inramningen på Commerzbank-Arena var mycket vacker när hemmalaget Eintracht Frankfurt tog emot Hamburger SV i den sista matchen i omgång tre. Hemmalaget började bäst och tog också ledningen med 2-0 efter bara 18 minuter.

Efter en miss i Hamburg-försvaret, kunde Takashi Inui vackert promenera in matchens första mål i den 13:e minuten.

Minuten efter hemmalagets ledningsmål klev sommarens stora HSV-värvning, Rafael van der Vaart fram och var så när på att kvittera tillställningen genom en vacker frispark. Kevin Trapp bjöd dock på en alldeles utmärkt räddning och styrde ut bollen till hörna.

Istället kunde hemmalaget öka på sin målskörd. Takashi Inui slog en, tillsynes, misslyckad hörna in i boxen, som efter kalabalik och försvarsmissar till slut nådde en rättstående Oliver Océan som lade in 2-0. Hamburgs passiva försvarsspel fortsatte och exakt på samma sätt, var Frankfurt nära att göra också göra 3-0 bara minuter senare. Man dominerade första halvtimmen och skapade konstant farliga möjligheter mot ett sömnigt HSV-försvar.

Koranen Heung Min Son kom helt fri med målvakten Kevin Trapp i den 22:a minuten. Hemmamålvakten räddade dock utan några som problem och Hamburgs möjlighet rann ut i sanden.

Hamburg fick ännu en farlig möjlighen när man på en kontring lyckades frispela Artjom Rudnevs. Kevin Trapp bjöd återigen på en fin räddning och gästerna sumpande sin andra raka, farliga, möjlighet i matchen, men även möjligheten till att göra säsongens första mål.

Thorsten Fink valde att byta ut mittbacken Michael Mancienne redan efter 32 minuter. Den forne Chelsea-försvararen hade inte haft en bra dag på jobbet och bytet var av rent sportslig karaktär. In byttes istället Dennis Diekmeier.

Men Hamburger SV skulle till slut få in sitt första mål den här säsongen. Rafael van der Vaart slår in en hörna, som nickas ner till lagkaptenen Heiko Westermann. Utan några som helst bekymmer slår han in reduceringen och lagets första för säsongen. Målet var ett oerhört viktigt sådant för Westermann och för Hamburg SV.

Just som domaren skulle blåsa av den första halvleken, kastar sig den tjeckiske slitvargen Petr Jiracek in i en närkamp med dobbarna före och blir utvisad. Ett oerhört tungt domslut för Thorsten Fink och hans HSV, som nu fick avsluta matchen med en man mindre.

Frankfurt skulle börja den första halvleken starkast och gjorde också vackert 3-1 genom Stefan Aigner. Alexander Meier hittade Aigner med en fin lobb i djupled som han vackert chippade in bakom en helt bortspelad Rene Adler.

Efter en fortsatt sömning halvlek, piggnade gästerna till en aning och Heung Min Son kunde sätta reduceringen efter att ha rundat Kevin Trapp. HSV var därefter heta och var så när, genom mittbacken Dennis Diekmeier som kom helt fri mot Kevin Trapp. Målvakten bjöd ännu en gång på en fin räddning och styrde ut bollen till hörna.

Frankfurt höll undan och kunde till slut vinna den ytterst underhållande matchen med 3-2. Hamburg kom ut bra i den andra halvleken och var nära att hitta nätet flera gånger om. Hamburg gör TSG Hoffenheim sällskap nere i botten och har fortfarande inte plockat några poäng. Frankfurt lägger sig på samma poäng Bayern München i toppen och innehar efter tre spelade omgångar, en fin andra plats.