Därför nobbade Wayne Rooney kinesiska Beijing Guoan

Manchester United ville släppa Rooney – vägrade att lämna

Kinesiska Beijing Guoan var i långt gångna förhandlingar med Manchester United gällande Wayne Rooney. Men enligt Beijings ordförande vägrade spelaren att lämna Premier League-klubben.

Wayne Rooney har varit Manchester United trogen sedan 2004. Det slog därför ner som en blixt från klar himmel när det i somras började rapporteras att lagkaptenen var på väg bort från Old Trafford. Då kom det uppgifter som gjorde gällande att engelsmannen blivit erbjuden ett kontraktsförslag med en veckolön på 6 miljoner kronor – av kinesiska Beijing Guoan. Någon affär blev däremot inte av och anfallaren blev kvar i Premier League-klubben, där speltiden varit knapp sedan José Mourinho tagit över United.

Nu avslöjar Beijings ordförande Luo Ning att man hade kommit överens med britterna gällande en flytt men att spelaren själv satte stopp för affären.

– Vi la ett bud på Rooney i början av säsongen, men hans besked var att han ville stanna i Manchester United. Rooney sa att han ville fortsätta spela i Premier League så länge hans hälsa tillät honom att göra det. Vi träffade till och med hans agent Paul Stratford, säger Ning enligt Goal.com.

Med facit i hand hade en övergång varit ett bra val för spelaren rent fotbollsmässigt, även om den kinesiska ligan inte hade varit det bästa alternativet. En återvändo till Everton hade kanske varit det bästa med tanke på att han fortfarande vill spela i Premier League.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply