Sveriges startelva mot Danmark i playoffreturen på Parken

Så startar Sverige mot Danmark i playoffreturen på Parken

Erik Hamrén gör tre ändringar till returen mot Danmark. Sverige gjorde en väldigt bra match mot Danmark på Friends Arena, men fick tyvärr bara med sig 2-1 inför returen på Parken. Erik Hamrén väljer att göra tre förändringar inför tisdagens match.

När Sverige lottades mot Danmark i playoffet till nästa sommarens EM-slutspel så höjde många på ögonbrynen. Det skulle bli en fotbollsfest mot våra värsta rivaler och framför allt ett dubbelmöte med ett extremt högt pris. Vinnaren får spela EM i Frankrike och förloraren får titta på turneringen som äger rum nästa sommar.

Första mötet innehöll många saker att hålla ett extra öga på och matchen skulle även leva upp till förväntningarna. Det var en fartfylld match som Sverige oftast var bättre i, bortsett från sista halvtimmen där Sverige tröttnade oroligt mycket. När returen nalkas på Parken ikväll så väljer förbundskaptenen Erik Hamrén att göra tre förändringar i startelvan.

Hamrén satsar på att stänga högerkanten

En av förändringarna Hamrén väljer att göra är att bänka Jimmy Durmaz och spela Sebastian Larsson som högermittfältare. Danmark var framgångsrika på sin vänsterkant med kvicke Riza Durmisi och Hamrén kontrar alltså med att spela Larsson som är en defensivt bättre spelare än Durmaz.

Förändring nummer två är Martin Olsson som tvingas vila till förmån för Pierre Bengtsson. Anledningen är att Olsson har blivit sjuk och han är inte redo att starta matchen.

Förändring nummer tre är att Erik Johansson startar som mittback. Mikael Antonsson lämnade den första matchen tidigt och har lämnat återbud till returen. Filip Helander och Alexander Milosevic har kallats in som ersättare.

Sveriges och Danmarks startelva i playoffreturmatchen ikväll

Nedan listar vi den svenska och danska startelvorna i playoff returmötet ikväll.

Sveriges startelva mot Danmark

Så startar Sverige:

Andreas Isaksson

Mikael Lustig
Erik Johansson
Andreas Granqvist
Pierre Bengtsson

Sebastian Larsson
Oscar Lewicki
Kim Källström
Emil Forsberg

Marcus Berg
Zlatan Ibtahimovic

Danmark startelva mot Sverige

Så startar Danmark (Enligt BT):

Kasper Schmeichel

Lars Jacobsen
Simon Kjaer
Daniel Agger
Riza Durmisi

Pierre-Emile Höjbjerg
Thomas Delaney

Yussuf Poulsen
Christian Eriksen
Nicolai Jörgensen

Nicklas Bendtner

Se Danmark-Sverige på live, TV och stream

Sveriges startelva mot Danmark i playoffreturen på Parken

Sveriges playoff returmatch mot Danmark startar klockan 20:45 ikväll. Matchen visas på storbildsskärm på Friends Arena samt sänds gratis på Kanal 9 och livestream för de som inte kunnat ta sig till Danmark eller Friends Arena.

 

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply