Rasmus Lindgren vill hem till Allsvenskan

Rasmus Lindgren vill lämna Groningen och flytta hem

Redan när Rasmus Lindgren var 18 år gammal flyttade han från moderklubben Landskrona BoIS till Ajax. Sedan dess har han varit utlandsproffs, men nu vill mittbacken flytta hem.

Rasmus Lindgren var en stor svensk talang i början av 2000-talet och innermittfältaren köptes av Ajax när han var 18 år gammal, innan han ens hade debuterat i Allsvenskan. Det blev två år i Ajax och fyra Eredivisie-matcher för Lindgren innan han bestämde sig för att skriva på för Groningen, ett mittenlag i Eredivisie.

Det blev tre framgångsrika år i Groningen och åren var så bra att Ajax köpte tillbaka honom. Tre år senare flyttade han till Red Bull Salzburg, för att sedan flytta tillbaka till Groningen där han också skolades om till mittback. Men nu vill Lindgren flytta hem och spela fotboll i Allsvenskan efter 12 år utomlands.

Vill endast spela i en toppklubb

Rasmus har en del kriterier om han ska flytta hem. Med tanke på att hans kontrakt går ut i sommar så lär han vara populär bland flera klubbar i Allsvenskan.
– Jag lyssnar på alla som kontaktar mig men jag vill ju vara med i en klubb som slåss om topplaceringarna om jag ska hem. Jag har alltid spelat i klubbar som är i toppen eller precis under toppen. De ambitionerna vill jag att klubben ska ha, säger Lindgren till fotbolldirekt.se.

Den tvåfaldiga svenska landslagsmannen lär dock spela kvar i Groningen till hans kontrakt går ut i juni 2016.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365