Christian analyserar – nyförvärven

År ut och år in byter Bajen spelare fram och tillbaka, och om vi ska jämföra årets trupp med den från 2009 är det inte många spelare från nedflyttningsåret kvar. Detta beror på många anledningar, delvis att klubben, eller fansen för den delen, inte vill behålla de spelare som körde ner oss i den dynga som vi befinner oss i idag, utan snarare vill förstärka med nya starka ben som kan bidra. Men även för att vissa spelare tror sig vara för bra för spel i Superettan. Men nog med skitsnacket kring Judas och hans kamrater – out with the old and in with the new. Nu har vi alltså nått den tidpunkten på året då familjer runt om i landet samlas framför den öppna spisen med varsin varm kopp choklad och analyserar just Bajen. Så låt mig hjälpa er på traven, vi börjar med nyförvärven.

Låt oss börja med att dra vilka spelare som vi hittills har fått in (låt oss inte glömma att det trots allt finns tid kvar). Dessa är – Tim Markström, Christoffer Carlsson, Michael Timisela och Nahir Besara. Så vad sägs om att nu gå igenom dem en för en? – Ja vad bra, fri vilja är ändå bara överreklamerat. Vi börjar med Markström.

Tim Markström: Den nästan två meter långe, 26-årige, före detta FC Frederica-målvakten som anlände till Bajen som kontraktslös. Markström flydde Danmark i hopp om mer speltid, vilket han säkerligen kan få om han vågar visa framfötterna – även om det är allt annat än lätt att peta vår älskade Johannes. Men bli inte orolig när jag säger brist på speltid. I sin tidigare klubb, det vill säga innan besöket i Danmark, var han en rutinerad förstemålvakt i Sandvikens IF, vilket vi förhoppningsvis kommer att få prov på under den kommande säsongen.

Christoffer Carlsson: Den unge men trots allt mycket rutinerade yttermittfältaren, som egentligen redan kritade på för Bajen i somras, men som fick tillstånd att stanna i Falkenberg till och med säsongens slut. Med över 120 matcher, trots sin ringa ålder på blott 23 år, för sin före detta klubb, kan Christoffer tillföra mycket till våra grönvita söderbröder. Dessutom är han snabb som ett as och även teknisk – han lär sannerligen bli spännande att se på Söderstadion.

Michael Timisela: Ett av de kanske absolut tyngsta namnen under årets övergångsfönster för vår del. Timisela, som vanligtvis lirar högerback, kommer ifrån den holländska högstadivisionen Eredivisie, och har i sitt bagage över 100 spelade match för VVV-Venlo. Nämnde jag att han är fostrad i Ajax? Hur som helst, en riktigt klassvärvning – cred till den som fick honom till oss. Michael lär bli en vital del i vårt lagbygge under den kommande säsongen.

Nahir Besara: Inte för att favorisera, men Nahir är min favorit. Snabb, teknisk och en passningssicklig spelfördelare som även kan måla. Åtta mål och nio assist blev det för den enbart 21-årige Besara under den föregående säsongen, när han lirade för Assyriska. En spelare med högt ställda krav på sig som förväntas leverera, men som antagligen inte kommer ha några större problem med det. Sugen på att veta mer om honom? Se min krönika ”Sagan om prinsen och grodan”, som bör gå att finna lite längre ner i bloggen.

Men det är trots allt inte bara spelare som har kommit till klubben, även ett par stycken har lämnat. Jag kan tyvärr inte gå igenom samtliga, men jag bjuder er på en liten lista över vilka dessa är.

José Monteiro – kontraktslös, Max Forsberg – kontraktslös, Fredrik Forsberg – Nacka FF, Fadi Malke – kontraktslös, George Moussan – Väsby United, Sebastian Bojassen – lägger av med fotbollen, Luis Antonio Rodriguez – kontraktslös, Andreas Dahl – kontraktslös, Luca Sciacca – kontraktslös.

Christian Sundqvist

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply