City tog viktig bortaseger på Emirates

Manchester City gjorde vad som krävdes borta på Emirates Stadium när de besegrade Arsenal med 2-0 efter mål av James Milner och Edin Dzeko. Segern innebär att City fortsatt ligger sju poäng bakom ärkerivalerna Manchester United, som tidigare under söndagen besegrade Liverpool med 2-1.

Arsenal har sex poäng upp till fjärdeplatsen, dock har de en match färre spelad än både Tottenham och Everton. Matchen började i ett högt tempo och redan efter tio minuter kom den första av två utvisningar i matchen. Laurent Koscielny greppade tag om Edin Dzeko och domaren Mike Dean pekade på straffpunkten – innan han dessutom visade Koscielny ut från planen.

Wojciech Szczesny räddade dock Dzekos straff, med både tur och skicklighet. Bollen tog på polackens fot, studsade i stolpen och tillbaka till målvaktens famn.

Några minuter senare skulle dock ledningsmålet komma för City. Efter en snabb frispark som skapade förvirring i Arsenal-försvaret hittade Carlos Tevez fram till James Milner som dundrade in 1-0 ur snäv vinkel via den bortre stolpen, utom räckhåll för Szczesny.

Elva minuter senare, efter 32 minuters spel, utökade bortalaget ledningen till 2-0. James Milner slog ett lågt och hårt inlägg, Tevez sträckte fram en fot och Szczesny tvingades till att släppa en retur. Dzeko fick helt öppet mål och kunde enkelt rulla in bollen från två meters avstånd.

Arsenal ryckte upp sig i andra halvlek och Arsene Wenger satte in både Olivier Giroud och Aaron Ramsey. Dock var det City som fick chansen att punktera matchen på en kontring med tjugo minuter kvar, där Tevez kom helt fri med Szczesny och försökte runda polacken. Argentinaren misslyckades dock vilket fick managern Roberto Mancini förbannad vid sidlinjen.

Några minuter senare blev även City en mittback mindre på banan, när lagkaptenen Vincent Kompany gick in med dobbarna före i en duell med Jack Wilshere och fick syna det röda kortet av Mike Dean. Men Arsenal kom inte närmare än Theo Walcotts chans på tilläggstid, när hans skott rensades undan av inbytte Joleon Lescott precis framför mållinjen.

City höll undan och vann med 2-0 på Emirates.