Det bästa från ”Supersöndagen”

Dagen till ära har varit en makalös sådan. De brittiska fotbollsälskarna har bjudit på en fin eftermiddag med två magiska fotbollsmatcher. Min uppgift har varit att guida er igenom den, och här kommer ett blogginlägg med det bästa från årets första ”Supersöndag”.

Jag måste erkänna att jag till en början var negativ till valet av Danny Welbeck på en kant. Welbeck är självklart en bra fotbollsspelare, men jag ansåg ändå att det skulle vara smartare att använda sig av Antonio Valencia.

Antonio Valencia har i särklass Uniteds bästa inläggsfot och är med sin ovilja att driva själv en lagspelare av rang. Colombianen är dock så pass snäll att han hellre slår en extra pass, istället för att själv driva in mot mitten. Det är något som Welbeck kan se och gör väldigt ofta, vilket också är viktigt för United. Kanske har Welbeck hittat en ny roll?

*****

Patrice Evra hade inför den pågående säsongen nätat vid ett tillfälle på sex år i United-tröjan. Det är självklart inte dåligt att han endast nätat vid ett tillfälle som vänsterback, men kanske att han nätat vid fyra tillfällen i år.

Evra kan ha tagit sitt huvudspel till en ny nivå, då han för fjärde gången i år nickade in bollen i nätmaskorna mot Liverpool. Fransmannens längd är inte att skryta med, utan istället hans spelsinne. Kul för Evra som numera är en av Uniteds målfarligaste spelare vid fasta situationer!

*****

Daniel Sturridge kom in i den andra halvleken och bidrog direkt med fart och flärd. Sturridge är en djupledslöpare av rang och kan bli riktigt kul att se tillsammans med Suarez, Sterling och Borini. Extra kul är också att han gjorde sitt andra mål på sin andra match i Reds-tröjan.

Jag måste även tillägga att mitt tips i Englandspodden är på god väg att slå in, då jag och tre andra skribenter på sidan tippade på succé för Sturridge. Självklart kan jag inte säga att två mål på två matcher är succé, men det är en god bit på vägen. Ska bli kul att följa hans fortsatta äventyr på Anfield!

*****

Manchester Uniteds uddamålsvinst var helt och hållet en rättvis sådan. Jag anser att Manchester United var det bättre laget och det lag som förtjänade en vinst mest. Liverpool var självklart bra i slutet av den andra halvleken, men höll inte i det defensiva hela vägen.

I vilket fall tycker jag att Liverpool ska ta med sig den andra halvleken och dess intressanta slut, då firma Sturridge-Suarez-Borini stod för en offensiv och nytänkande fotboll. Ska bli intressant att följa dessa män under den resterande delen av säsongen. Samtidigt har vi en minst sagt taggad Sterling som säkerligen inte tänker stå åt sidan för Sturridge eller Borini. Här har Rodgers sin framtid!

*****

Arsenal – Manchester City fick en rivstart i den nionde minuten och mycket tack vare Gunners franske mittback Laurent Koscielny. Koscielny kändes till en början som ett smart val, då han är något snabbare än mittbackskollegan Mertesacker. Ack så fel jag hade…

Det som gör mig arg är inte domarens kort, utan istället Koscielnys ingripande. Dzeko hade en fin målchans och skulle säkerligen kunnat trycka in 1-0, då Koscielny hindrar avslutet och brottar ner bosniern. Kanske skulle inte Dzeko nått bollen? I vilket fall tycker jag att det är fel av Koscielny att brotta ner honom. Agera istället kallt med ett försök till att få bort bollen.

Det är trots allt en straffspark och en möjlig utvisning med i bilden, då han bestämmer sig för att dra ner Dzeko. Alla domare kan göra fel, och som det är nu har det inträffat i ett flertal matcher. Kanske ska man ha det i bakhuvudet inför en sådan här match!

*****

James Milner är en personlig favorit. Milner är en spelare som personifierar den klassiskt engelska spelstilen på bästa sätt. Engelsmannen kan både spela ytter som central mittfältare och alltid med stort hjärta och en obotlig styrka. Det gör det inte sämre att han är utrustad med ett fantastiskt skott!

Idag visade Milner prov på sitt fantastiska skott liksom sina defensiva och offensiva färdigheter. Kul att Milner tog chansen när han fick den, då han hoppat ut och in i elvan i takt med den hårda konkurrensen som medföljt övergången från Aston Villa. Jag vill se mer av Milner i framtiden!

*****

Manchester City hänger på tåget i toppen och ligger allt jämnt sju poäng bakom ledande Manchester United. Jag anser dock att City ska vara nöjda med dagens trepoängare, då de rättvist vann med två mål mot noll. Koscielnys kort kan alltid diskuteras fram och tillbaka, men kommer alltid att finnas där. Han får helt enkelt skylla sig själv att han gick in i situationen på det sättet som han gjorde.

Jag måste också säga att det var starkt av City att kontrollera den andra halvleken så pass bra som de gjorde, då Mancini kunde var säker på en vinst från början till slut. Självklart fanns Arsenal där och hotade, men aldrig på det sättet att City-supportrarna behövde bli stressade.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply