City jagar Martín Demichelis

Manchester City hoppas kunna värva Atléticos Martín Demichelis innan transferfönstret stänger som ett avslut på deras långa jakt på en ny mittback för att nå samma storlek på mittbacksbesättningen som förra säsongen.

Demichelis kom till Atlético Madrid i juli på fri transfer efter att hans kontrakt med Málaga gått ut. Manuel Pellegrini, som tränade mittbacken i Málaga, är nu alltså intresserad av att plocka med sig argentinaren till Premier League. Det som står i vägen för en övergång i dagsläget är dock prislappen. Atlético verkar kräva nästan 45 miljoner kronor medan City försöker pruta ner priset till ungefär 26 miljoner kronor.

Intresset för Demichelis ska ha uppstått sedan City-ledningen insett att Pepe blivit allt för svår att locka till sig från Real Madrid och nu ska alltså 32-årige Demichelis stå högst upp på Manchester-lagets önskelista.

City är en mittback kort jämfört med förra säsongen då Kolo Touré lämnat för Liverpool. Dessutom har Matija Nastasic, Micah Richards och Vincent Kompany dragits med skador vilket gör Joleon Lescott och Dedryck Boyata, som inte spelat en match för City sedan 2011, till de enda tillgängliga mittbackarna i dagsläget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply