Chicharito hjälten bakom Uniteds vändning

Manchester United har nu vänt underläge till seger vid åtta tillfällen den här säsongen. I lördagens bortamatch mot Aston Villa låg United under med 0-2 efter 50 minuter, men när Kevin Friend blåste av matchen på Villa Park stod de röda djävlarna där som segrare ännu en gång.

Andreas Weimann från Österrike gjorde två mål för Aston Villa inom loppet av fem minuters spel. Först satte han 1-0 på tilläggstid i första halvlek efter en kontring, och fem minuter in i andra halvlek höll han sig framme och rakade in 2-0 i öppet mål efter en passning från Gabriel Agbonlahor.

Sir Alex Ferguson bytte ut Ashley Young i halvtidsvilan och bytte istället in mexikanaren Javier ”Chicharito” Hernández, något som skulle löna sig rejält. Chicharito höll sig framme och tråcklade in reduceringen till 1-2 efter Paul Scholes precisa lyftning över Villa-försvaret.

Fem minuter senare befann han sig vid den bortre delen av straffområdet och fick träff på Rafaels långa inlägg från höger, en träff som styrde på mittbacken Ron Vlaar och in bakom en chanslös Brad Guzan. Och med tre minuter kvar av ordinarie tid var han där igen och nickade in segermålet efter en frispark slagen av Robin van Persie, som tidigare haft två ribbskott i matchen.

Segern medför att United nu ryckt åt sig en fyrapoängsledning i toppen av Premier League. Under söndagen spelar Chelsea mot Liverpool och Manchester City tar emot Tottenham. Båda lagen måste vinna för att hänga med i Manchester Uniteds tempo.