Mållöst möte mellan Freiburg och Hamburg

SC Freiburg spelade idag hemma mot Hamburger SV i Bundesliga. Inför matchen låg Hamburg 9:a i tabellen. Freiburg låg på plats 12, men trots detta skiljde det bara en poäng åt lagen emellan.

Lagen började piggt och redan efter nio minuter kom Max Kruse i Freiburg fri mot Adler, efter att domaren släppt en fördel, men Adler lyckades avvärja läget snyggt. Dock fick Paul Scharner ett gult kort efter situationen.

Matchen fortsatte och båda lagen skapade chanser, men efter 35 spelade minuter fick Scharner i Hamburg sin andra varning och var tvungen att lämna planen.

I ösregnet pressade Freiburg men lyckades inte komma förbi bortaförsvaret, som trots en man mindre på plan spelade ett bra och kompakt försvarsspel. Van der Vaart var pigg och syntes mycket, och Hamburg hade ett par farliga kontringslägen, bland annat slog Marcell Jansen ett hårt inlägg som Rudnevs nästan var på, men inget mål den gången.

De 22 000 på plats fick inte heller se något mål på resten av matchen och efter 90 spelade minuter stod 0-0 fortfarande på resultattavlan. Lagen fick nöja sig med en poäng var och Hamburg ligger kvar på plats 9 samtidigt som Freiburg flyttar upp två placeringar till plats 10.