Chelsea vann i publikfriande match

Tottenham – Chelsea var på förhand en match mellan två av ligans formstarkaste lag. Tottenham har spelat upp sig rejält på sistonde och vann senast mot Aston Villa. Chelsea har presterat från start och ligger inför matchstart på förstaplats med fem poäng ned till tvåan Manchester United.

Matchen startade med en lysande offensiv från båda håll. Tottenham var på hugget direkt och var nära att spräcka nollan i den fjärde matchminuten, då Gallas skott gick tätt utanför. Det var dock Chelsea som tog ledningen i den 18:e minuten genom mittbacken Gary Cahill. Cahill slog till på volley efter en vansinnig nick av Gallas mot straffområdets mitten.

Cahills drömmål gav matchen fart och ny anfallsanda. Tottenham började på nytt komma in i matchen, men lyckades trots ett flertal chanser inte rubba Chelseas försvarsmur. Det var först efter ett flackt inlägg av Huddlestone som Vertonghen fick in bollen till Gallas och matchen var plötsligt utjämnad. Gallas reparerade sitt misstag från den 18:e minuten och gav med sitt nickmål hopp om en seger.

Tottenham började den andra halvleken bäst och styrde likt den första halvleken bollen till sin fördel. Nio minuter in i den andra halvleken tändes White Hart Lane på nytt, då Defoe gav hemmalaget ledningen efter pass av Lennon. Chelsea ryckte dock upp sig och kunde kvittera genom spanska Juan Mata, då han säkert placerade in bollen i Friedels vänstra stolprot.

Det var också Mata som skulle ge Chelsea ledningen, då han tre minuter senare kunde placera in 2-3 efter en vacker direktpass av mittfältsregissören Eden Hazard. Tottenham fortsatte att anfalla, men till ingen nytta. Cech höll tätt bakåt och räddade bland annat fina skott från Walker och Adebayor. Till slut kunde dock yttern Sturridge spika matchresultatet till 2-4 i den 90:e minuten.

Chelsea stärker sin ligaledning med sju poäng ned till tvåan Manchester United, medan Tottenham stå kvar på sina 14 poäng. Senare idag kan United och City knappa in.