Chelsea tillbaka i titelracet

bet365

Liverpool hade chansen att göra det definitiva guldrycket när de tog emot Chelsea i seriefinalen hemma på Anfield under söndagen. Inför matchen skiljde det fem poäng mellan lagen med bara tre omgångar kvar att spela.

Chelsea-managern José Mourinho hade redan inför avspark aviserat att han skulle vila några nyckelspelare inför onsdagens Champions League-semifinal mot Atlético Madrid. Dessutom saknades en del spelare på grund av skador och avstängningar. Det ledde till att den 20-årige mittbacken Tomas Kalas fick göra sin Premier League-debut.

Liverpool tog tag i taktpinnen direkt från avspark medan Chelsea sjönk lågt och fokuserade sig på försvarsspel. Hemmalaget hittade också fram till en del chanser, framför allt när Mamadou Sakho fick ett jätteläge inne i straffområdet efter att Luis Suaréz skickat in bollen framför mål. Sakho sköt dock högt över från nära avstånd eftersom bollen kom för snabbt mot honom.

Hemmalaget fortsatte att föra matchen och de dominerade också bollinnehavet kraftigt. Chelsea var tydligt ute efter att fördröja spelet så mycket som möjligt för att försöka få Liverpool-spelarna ur balans. Men de hade också ett organiserat försvarsspel och tillät inte Liverpool att skapa särskilt många heta chanser.

På stopptid i första halvlek halkade Steven Gerrard när han skulle ta emot en passning och Demba Ba fick ett friläge. Senegalesen rullade iskallt in 0-1 bakom Simon Mignolet och Chelsea fick med sig en högst oväntad ledning in till halvtidsvilan.

Matchbilden var sig lik i den andra halvleken, men Liverpool kom inte upp i nivå och Chelsea försvarade sig stabilt. Mark Schwarzer, som ersatte den skadade Petr Cech i målet, stod för en bra räddning när han räddade Joe Allens snabba och låga skott efter en knapp timme.

Den sista chansen föll till Suaréz på stopptid, men Schwarzer var med på noterna och lyckades rädda när uruguayanen fick på en bra träff. Chelsea kunde sedan kontra in 0-2 när Fernando Torres och Willian kom helt fria med Mignolet och spanjoren rullade bollen i sidled till Willian som kunde promenera med bollen i mål.

Resultatet innebär nu att Manchester City har allt i egna händer med fyra matcher kvar att spela. De ligger sex poäng bakom Liverpool med två matcher färre spelade. Chelsea har fortfarande en liten chans på titeln tack vare vinsten – de ligger just nu bara två poäng bakom Liverpool med två matcher kvar att spela.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365