Chelsea avancerar trots förlust

Basel var i brygga. Chelsea var en poäng ifrån avancemang. Men det blev inga poäng – för Chelsea. Basel fullständigt dominerade över engelsmännen men kunde inte få hål på dem fören i den 87:e matchminuten då Basels Mohamed Salah löpte genom Chelseas försvar och chippade in segermålet.

Målet var den egyptiske landslagsmannens tredje mot Mourinhos mannar denna säsong.

Chelsea tvingades först till ett byte redan innan halvtid efter att Samuel Etoo skadat sig. Kamerunen ersattes av Fernando Torres med cirka 5 minuter kvar av första halvlek. Men spanjoren kunde inte göra någonting mot Basels diciplinerade försvar.

Det var när Eden Hazard byttes in mot Oscar i den 55:e minuten som Chelsea började komma in i matchen. Men de kom inte närmare än några halvchanser.
Istället var det Basel som fortsatte sätta press på Chelsea och kunde till slut inkassera samtliga poäng sent i matchen.

Basel vann välförtjänt men har nu en vital match i den sista omgången borta mot Schalke 04. Vinnaren går vidare till åttondels men för Basel räcker det även med ett kryss.
I och med att Schalke tappade poäng ikväll borta mot Steaua Bucuresti är Chelsea redan klara för avancemang. Men det gäller för Mourinho och hans spelare att vinna sin sista gruppspels-match hemma på Stamford Bridge mot nu klara jumbon, Bucuresti, för att gå vidare som gruppsegrare.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply