Celik målskytt – men Pescara förlorade

Den förre GAIS-spelaren Mervan Celik hamnade i målprotokollet i Pescaras hemmamatch mot Siena i Serie A under lördagskvällen. Den svenske mittfältaren gjorde 1-1 för hemmalaget efter 52 minuter.

Det räckte dock inte för Pescara, som förlorade matchen med 2-3 efter att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge från 0-2 till 2-2. Yttermittfältaren Angelo nickade in 0-1 efter fjorton minuters spel vilket gav Siena en bra start på matchen.

Ett självmål av Pescaras Damiano Zanon efter 33 minuter innebar att Siena hade ryckt åt sig en tvåmålsledning, och den hölls intakt fram till halvtidsvilan. Sju minuter in i andra halvlek kom dock reduceringen från Celik.

Den svenske mittfältaren fick bollen på vänsterfoten i mitten av straffområdet och satte bollen i nättaket bakom Gianluca Pegolo. Då hade det bara gått en kvart sedan Celik blivit inbytt istället för Gaetano D’Agostino.

Sju minuter senare kom också kvitteringsmålet för tabelljumbon Pescara, när Romulo Tugni satte en frispark med högerfoten i det bortre krysset. Han blev sedan varnad för överdrivet målfirande.

Siena kom dock tillbaka och fixade tre livsviktiga poäng i slutminuterna. Anfallaren Innocent Emeghara avgjorde matchen efter 86 minuter, när han spelades fram av Salvador Agra och överlistade motståndarmålvakten Ivan Pelizzoli.

Trepoängaren innebär att Siena tar steget upp på 30 poäng, vilket medför att de nu har tre poäng ner till Palermo och Genoa under strecket. De båda sistnämnda lagen har dock en match mindre spelad. Pescara är distanserade och är nu hela nio poäng efter Siena.