Bayer Leverkusen slarvade bort segern mot Schalke 04

Bayern München har redan säkrat ligatiteln i Bundesliga, men strax där bakom pågår slaget om platserna i Champions League i allra högsta grad. Två av de starkaste kandidaterna till dessa platser är Schalke 04 och Bayer Leverkusen, och dessa två drabbades samman i ett hett möte på Veltins-Arena.

Men Schalke som var hemmalaget för dagen, skulle hamna i en obekväm sits efter en jämn inledning av den första halvleken. På en inlägg från högerkanten kunde Simon Rolfes hålla sig framme vid den bortre stolpen och nicka ostört in 0-1 till gästerna efter 39 minuters spel.

Det blev sedan värre för hemmalaget i den andra halvleken, när Stefan Kießlings frispark letade sig förbi samtliga spelare och in bakom en ställd Timo Hildebrand i Schalkes mål. Men Schalke kom tillbaka i matchen, och Teemu Pukki petade in en viktig reducering med tjugo minuter kvar av matchen, när gästernas målvakt släppte en billig retur.

Schalke jagade en kvittering och den gyllene möjligheten kom med tre minuter kvar när domaren Manuel Gräfe pekade på straffpunkten, efter att Ömer Toprak fällt en Schalkespelare. Toprak fick syna det röda kortet, vilket möjligtvis fick ses som väldigt hårt dömt, och Schalkes Raffael klev fram och gjorde inget misstag.

Schalke hade ett par chanser efter kvitteringen, men matchen slutade 2-2 på Veltins-Arena.