Cavani bröt sin och Napolis negativa trend

Napoli hade med sig en negativ trend in i dagens hemmamatch mot Atalanta som hade vunnit två raka matcher inför besöket på Stadio San Paulo. Det tog inte lång tid innan Napoli skulle ta ledningen när man fick med sig en straff. Edinson Cavani tog hand om den och placerade bollen till höger Atalantamålvakten Andrea Consigli. Därmed bröt Napolis superstjärna sin måltorka då han inte gjort mål på 10 tävlingsmatcher inför den här omgången.

Det var en jämn match där hemmalaget var det som skapade chanserna i den här matchen. Men trots det fick Atalanta in 1-1 sedan ett 2 mot 1-läge slutat med att bollen studsade in på Paulo Cannavaro som noterades för ett självmål i matchprottokollet. Den första halvleken slutade 1-1 och Napoli var som sagt det laget som skapade flest chanser, men Atalanta bjöd upp till ett hyffsat bortaspel och visade en vilja att spela fotboll.

I mitten av den andra halvleken skulle Cavani slå till igen när Goran Pandev slog en passning till uruguayanen som inte fick någon särskilt bra träff, men det räckte för att bollen skulle leta sig in vid bortre stolpen. Bara åtta minuter senare var det kvitterat på nytt när German Denis rundade Morgan De Sanctis i Napolimålet, och försvararna lyckades inte stoppa Atalantas bästa målskytt som satte 2-2 trots att Napoli skapat fler chanser för 3-1 än vad Atalanta skapat för 2-2.

Scoudettojagande Napoli var naturligtvis inte nöjda med ett oavgjort resultat hemma på Stadio San Paulo och jagade ett ledningsmål. 3-2 kom för hemmalaget när Pablo Armero rann förbi längs kanten och spelade in bollen till Goran Pandev som kunde stöta in Napolis tredje mål i den här matchen. De sista tio minuterna lyckades Napoli försvara sig mot en kvittering och efter att ha tappat poäng flera matcher i rad tog Napoli en efterlängtad trepoängare och gör så att lagen bakom inte kommer förbi den här söndagen iallafall. Atalanta krigar på för att säkra sitt Serie A-kontrakt och befinner sig på 15:e plats, åtta poäng ovanför strecket.