Balotellis nya målshow – sänkte Palermo

Efter tisdagens blytunga 4-0-nederlag på Camp Nou var det dags att återvända till vardagen i Serie A igen för Milan, som på söndagseftermiddagen tog emot kaosklubben Palermo på San Siro. Tillbaka i startelvan fanns bland annat mittbacken Daniele Bonera och även Mario Balotelli, där den sistnämnda föga överraskande hamnade i strålkastarljuset igen.

Redan efter blott sju minuters spel fixade den italienska landslagsanfallaren straff till Milan, efter att en Palermoförsvarare synligt dragit anfallaren i tröjan på en hörna. Balote.lli tog själv hand om straffen och skickade in bollen säkert vid målvaktens högra stolpe.

Palermo arbetade sig in i den andra halvleken och fick ett utmärkt läge, när bollen tog sig fram via Milanben till unge Dybala. Från dålig vinkel lyckades dock inte talangen få till avslutet och målvakten Abbiati räddade fint.

Istället kom 2-0 till Milan, när inbytte M’Baye Niang avancerade fram på högerkanten och skickade in bollen i straffområdet, där bollen tog via försvararen Aronica och målvakten, innan Mario Balotelli från nära håll kunde trycka upp bollen i nättaket.

Milan höll undan efter det utan några större problem och vann matchen med 2-0. Man hänger där med på Napoli i striden om andraplatsen i Serie A.  Mario Balotelli fortsätter samtidigt vara ett starkt kort med sju mål på sex Serie A-matcher sedan återkomsten till den italienska fotbollen.