Stuttgart bröt förlustsviten

Frankfurt tog idag emot Suttgart hemma på Commerzbank Arena med siktet inställt på att ta ett grepp om fjärdeplatsen när Schalke igår förlorade mot Nürnberg med 3-0. Stuttgart som åkte ut ur Europa League mot Lazio har varit en negativ överraskning i år och man var inför mötet bara fem poäng före Augsburg som innehar 16:e platsen som leder till nedflyttningskval.

Matchen sparkades igång på Commerzbank Arena med ett Stuttgart som skulle skapa den första målchansen i matchen efter 16 minuters spel. Christian Gentner slog in en fin boll i straffområdet som Vedad Ibisevic nickade precis utnaför den högra stolpen. Minuten efter Ibisevics fina chans skulle Frankfurt göra 1-0 via anfallaren Stefan Aigner när han mitt i boxen placerade in bollen vid den högra stolpen.

En jämn match där båda lagen skapade ett par målchanser, men Aigners mål skulle visa sig vara det enda i första halvlek, 1-0 till Frankfurt i paus.

Stuttgart fick en drömstart i den andra halvleken då man i den 49:e minuten blev tilldömd en straff. Vedad Ibisevic, som hade en fin chans i första halvlek, stegade fram och placerade in 1-1 bakom Kevin Trapp.

Matchen fortsatte att vara jämn, men det var ändå gästande Stuttgart som skulle dra det längsta strået när man i den 71:e minuten gjorde 1-2 genom mittbacken Georg Niedermeier. Efter en hörna gick bollen ut till Alexandru Maxim som slog in bollen i straffområdet, Niedermeier tryckte till med pannan och 1-2 till bortalaget.

Frankfurt letade förbrilt efter en ledningsmål i slutminuterna, men Stuttgart stod emot och tog tre viktiga poäng.