Camara snuvade Schalke på tre poäng

Schalke 04 har startat Champions League-gruppspelet på ett högst imponerande sätt, då de besegrade grekiska Olympiakos med 2-1 i premiären. En lovande start för ett lag som vill ta sig längre än till Europa League.

Montpellier har till skillnad från Schalke fått en något tuffare start och förlorade i premiären mot Arsenal. Fransmännen startade matchen bra och var under en stund i ledningen, men tappade ledningen snabbt och förlorade matchen med uddamålet. Arsenals försvar var svårforcerat och ledde till en förlust för Montpelliers del.

Montpellier startade likt mot Arsenal matchen bäst och med ett mål signerat Karim Ait Fana. Montpelllier förlorade snabbt bollinnehavet, då Schalke tog sig in i matchen och började skapa chanser. I den 23:e minuten fick matchen en vändning då Schalke-yttern Julian Draxler fick in en kvittering. Schalke fortsatte att anfalla, men lyckades trots det inte få in ytterligare ett mål. Den första halvleken slutade oavgjort.

Schalke fortsatte att vara det något offensivare laget och började från start skapa chanser. I den 52:e minuten gjorde Montpellier-backen Garry Bocaly uppgiften betydligt lättare för Schalke, då han kapade och åkte ut. Huntelaar satte kyligt den efterföljande straffen och Schalke var i ledning.

Det supportrarna trodde skulle sluta med en tysk seger vändes i sista minuten till ett kryss, då Montpellier-centern Souleymane Camara fick in en kvittering. Camara och Montpellier ställer på så sätt till det för Schalke, då Arsenal fått en chans att rycka i toppen.

I nästa omgång ställs Schalke mot Arsenal, medan Montpellier får ta sig an grekiska Olympiakos.