Porto besegrade Ibrahimovics PSG

Hemmalaget inledde matchen bäst då man redan i den tredje minuten tvingade PSG-målvakten Sirigu till att rädda bollen på mållinjen efter ett innåtskruvat inlägg. Porto pressade PSG i dem första minuterna och fransoserna hade svårt att komma över sin egna planhalva.

PSG försökte jobba sig tillbaka in i matchbilden och födelsedagsbarnet fick lagets första målchans. Nene slog in ett perfekt inlägg till en framrusande Ibrahimovic som nickade utanför, på ett läge som svensken oftast brukar sätta. I samma situation utvisslade Porto-fansen svensken högljutt då han lämnade Varela liggandes i gräset efter en hård närkamp. Domaren Howard Webb behöll dock det gula kortet i fickan.

Porto fortsatte sin jakt på första målet, och både James Rodriguez och Moutinho fick iväg farliga skott.

Efter 45 minuter som dominerats av portugiserna så blåste Webb i pipan vid ställningen 0-0.

Porto inledde den andra halvleken precis som dem gjorde i den första. Man styr spelet och farliga skott riktas mot Sirigus mål. PSG:s försvar är ostabilt och man slarvar i straffområdet. Valera kommer helt fri, men Sirigu räddar laget ännu en gång.

Efter brist på kvickhet i PSG:s anfall så vänder sig Ancelotti mot avbytarbänken med en kvart kvar att spela. Argentinaren Lavezzi kommer in och tar direkt för sig då han avlossar ett skott mot Portos mål, som dock avvärjs enkelt av Helton.

I den 83e minuten slår colombianen James Rodriguez till. Han får ett fint inlägg vid kanten av straffområdet. På studsande boll skuvar han dit bollen vid botre stolpen på ett väldigt skickligt sätt. Ett mycket välförtjänt mål av hemmalaget som tar en viktig 1-0-ledning.

PSG pressade Porto in i slutminuterna i jakt efter en kvittering, men det räckte inte till. Matchen slutade 1-0 till Porto och Ibrahimovic fick lämna Estádio do Dragão med noll pinnar på sin födelsedag.