Arsenal tog en stabil hemmaseger

Två lag kom inför matchen på Emirates med olika förutsättningar. Arsenal ville vinna igen efter nederlaget mot Chelsea, men Olympiakos ville fortsätta vinna som dem gör i den inhemska ligan. I de första matcherna i Champions League vann Arsenal borta mot Montpellier med 1-2, samtidigt som Olympiakos förlorade hemma mot Schalke.

Matchen var trevande hela första halvlek med endast ett par heta lägen. Cazorla skulle slå en farlig frispark från kanten som han sköt direkt på mål. Skottet överraskade Megyeri, men han kunde tippa bollen över ribban.

Paul Machado, för gästerna, skulle få den farligaste chansen som inte blev mål. Han fick ett inlägg i från kanten som han sedan fick ett öppet läge bara ett par meter från mål, han sköt dock långt utanför på superläget.

Arsenal skulle göra 1-0 efter att Podolski och Cazorla kombinerade fint på kanten innan tysken slog in ett inlägg, Arteta petade den turligt till Gervinho, som i sin tur drog bollen i sidan och sköt i Megyeris aviga hörn.

När klockan hade tickat upp på 45 skulle det bli en kalldusch för hemmalaget. Ett fint inlägg ifrån Greco gick fram till Mitroglou, som mycket fint skarvade in nicken i bortre hörnet, helt otagbart för Mannone i målet.

I den 56e minuten gör Gervinho bort sin försvarare på kanten, slår in bollen, men får tillbaka den. Men då slår han in den igen och nu till Podolski som gör en sidledsförflyttning med bollen, för att sedan skjuta hårt mellan benen på Megyeri vilket innebar 2-1.

Andra delen av andra halvleken var tämligen fartlös när Arsenal styrde och ställde utan att låta Olympiakos skapa något riktigt farligt. Ramsey skulle få göra ett sista mål också och fastställa slutresultatet: 3-1.