Cagliari briljerade på Olimpico

Zemans smått taffliga försvarsspel visade sig återigen vara avgörande för Romas insats som redan i den tredje minuten fick ett baklängesmål genom bortalagets Radja Nainggolan.Roma spelade dock som så många gånger tidigare upp sig och kunde i den 35 minuten kvittera till 1-1 genom klubblegenden Francesco Totti.

Den första halvleken slutade 1-1 med känningar av att Roma var på väg tillbaka och mot en möjlig vändning. Så blev det dock inte och efter endast en minuts spel lyckades Goicoechea tråckla in bollen i egen bur, vilket betydde nytt underläge för hemmalaget. Ett underläge som ett fåtal minuter senare på nytt skulle utökas efter att Cagliaris Marco Sau tagit vara på en öppning och prickat in 1-3.

Roma lyckades inte hämta sig från Saus mål och lyckades trots en sen reducering till 2-4 inte att komma närmare en pinne. Bortalagets Pisano hade nämligen slått till med ett fjärde mål för Cagliari.

Imponerande seger av trettondeplacerade Cagliari som logiskt stt inte ska vinna på Olimpico mot ett Europa-jagande Roma. Roma-supportrarna kan dock återigen konstatera att allt, precis allt kan hända under Zdenek Zemans ledning.