Buffon lämnar Juventus

Buffon lämnar Juventus

Lämnar klubben – efter 17 år

I juli 2001 skrev Gianluigi Buffon på för Juventus då han valde att lämna Parma. Nu, 17 säsonger sedan, kommer han att lämna klubben som han hållit så kärt.

Trots att Juventus degraderades till Serie B så stod Buffon vid klubbens sida. Det, och även flera andra situationer, har gjort att Buffon blivit en riktig profil i Juventus.

Men inte bara där. För även andra klubbar och egentligen hela fotbollsvärlden har den italienska målvakten blivit en profil. Nu är han dock på väg att lämna “Juve” efter hela 17 år med laget.

Bekräftade på en presskonferens

LÄS MER: Det tjänar Juventus stjärnor

Det var under dagen som Turin-klubben och Buffon kallade till presskonferens, och de flesta hade ju redan på känn vad som skulle hända. Den nu 40-årige målvakten bekräftade för media och världen att hans karriär i Juventus var över.

Däremot så kan italienaren fortsätta i en annan klubb. Troligtvis blir det inte något annat europeiskt lag, men keepern har placerats i framför allt MLS och den kinesiska superligan. Oavsett vad så vet vi i alla fall att det inte blir några fler matcher för Buffon, som avslutade med sju raka ligatitlar samt fyra raka cupvinster i Italien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply