Brentford fixade omspel mot Chelsea

Chelsea hamnade i underläge två gånger mot League One-laget Brentford i lördagens FA-cupmatch, men de kom tillbaka båda gångerna och lyckades säkra ett omspel på Stamford Bridge. Men matchen på Griffin Park kunde mycket väl slutat med hemmaseger.

Det såg länge ut som att Brentford skulle stå för en fantastisk skräll och slå ut de regerande Champions League- och FA-cupmästarna. Marcello Trotta, inlånad från Fulham, gav hemmalaget ledningen efter 41 minuter när Ross Turnbull släppte en retur på Harry Forresters avslut.

Oscar kvitterade till 1-1 efter tio minuter av andra halvlek med en snygg soloprestation där han lurade bort Brentford-försvaret och borrade in bollen i krysset, men hemmalaget skulle återigen ta ledningen när Turnbull drog ner Tom Adeyemi och Harry Forrester slog in den efterföljande straffen.

Chelsea skulle komma tillbaka och kvittera ännu en gång – nu med bara åtta minuter kvar av ordinarie tid. Demba Ba hoppade in och var inblandad i 2-2-målet, när Fernando Torres fick bollen i utkanten av straffområdet och skruvade in bollen oerhört snyggt.

Lottningen till den femte omgången kommer hållas direkt efter slutsignalen i Oldham – Liverpool som drar igång 17:00. Omspelsmatchen mellan de här två lagen kommer spelas inom de närmaste två veckorna.