Blatter: ”FIFA är inte korrupt”

Sepp Blatter fortsätter neka den anklagade korruptionen i FIFA

FIFA, Fédération Internationale de Football Association, har fått utstå stora smällar under 2015 efter en inledande polisrazzia avslöjade att det hade förekommit mutor inom organisationen. Trots fortsatta problem hävdar Sepp Blatter att organisationen inte är korrupt.

På kvällen den 26e maj stormade polisen ett möte med ett tiotal FIFA-toppar på ett hotell i Zürich. Totalt greps sex stycken, inklusive viceordförande Jeffrey Webb och Eugenio Figueredo, efter att dokument visat att det hade förekommit mutor av stora summor inom FIFA under en längre tid.

Som följd av razzian har flera FIFA-toppar slutat och andra har försökt försvara organisationen även om allt fler signaler säger att Sepp Blatter och co har tagit emot stora mutor. De kontroversiella besluten att ge Ryssland och Qatar varsitt VM gav allmänheten den största känslan om att något är fel i organisationen. Blatter själv menar dock att FIFA inte är korrupt.

”Jag är ren. Jag är inte bekymrad”

Sepp Blatter har avslöjat han ska avgå som president i FIFA vid nästa val som förekommer i februari. Det beslutet tog han under den värsta stormen och det riktade sågs som väldigt misstänksamt av många. Blatter tycker ändå själv att han är oskyldig.
– Jag gör det för att jag vill beskydda FIFA. Jag vet vad jag har gjort, och vad jag inte gjort. Mitt samvete är rent och jag vet att jag är en ärlig man. Jag är ren. Jag är inte bekymrad, sade Blatter till BBC Sports.

Totalt har 14 FIFA-höjdare gripits efter razzian den 26e maj och fler kan komma att möta samma öde. Även om fler grips på grund av mutor så påstår Blatter att organisationen är ren.
– FIFA är inte korrupt. Det finns ingen korruption inom fotbollen. Det är korruption bland individer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365