Benfica tog tre viktiga poäng hemma mot Lustigs Celtic

Benfica tog genast kontroll över matchen och Oscar Cardozo klippte till med ett bra skott redan i andra minuten, men Fraser Forster räddade.

Bara fem minuter senare så kom ledningsmålet för hemmalaget då Ola John satte dit bollen.

Efter 1-0-målet började dom grönvita arbeta sig in i matchen. Kvitteringen kom i 32:a minuten när greken Samaras fint nickade in 1-1 bakom Artur.

Portugiserna fortsatte den resterande delen av första halvleken med att försöka få in ett ledningsmål. Med Eduardo Salvio i spetsen hotade man Forster ett antal gånger, men förgäves.

Dom rödklädda fortsatte den andra halvleken precis som dom avslutat den första. Hög press mot Celtics backlinje och med högt bollinnehav. Man skapade många lägen, dom flesta från distansskott, och till slut kom utdelningen. Luisao spelade fram mittbacken Garay som kunde gör ledningsmålet – Benfica 2-1 Celtic i den 71:a minuten.

Lustigs Celtic gjorde ett sista desperat försök att få dit en kvittering, men man misslyckades och Benfica tog tre viktiga poäng.