Valencia och Bayern säkrade avancemang på Mestalla

Det var gruppfinal på Estadio Mestalla när Valencia tog emot Bayern München där båda lagen stod på nio poäng inför matchen. När Lille tidigare under kvällen besegrade BATE Borisov på bortaplan stod BATE Borisov på sex poäng och båda lagen skulle vid ett oavgjort resultat vara vidare till slutspel. Men det visade sig under matchen att båda lagen såklart ville vinna gruppen dessutom och då är den här matchen nyckelmatch att vinna. D

Det var Bayern München som hade mest bollinnehav och skapade också de vassaste målchanserna med bland annat en nick från Bayern-backen Dante som Vicente Guaita i Valenciamålet gjorde en fin räddning på. Valencia var inte helt ofarliga men hade väldigt svårt med att få några längre och etablerade anfall på Bayerns planhalva. Det blev inte heller lättare när Valenciabacken Barragan satte in en vansinneskapning på David Alaba som redan passat iväg bollen, då plockade domaren Howard Webb upp det röda kortet och det mesta pekade nu mot att Bayern München skulle vinna matchen. Men det blev ingen utdelning för det innan pausvilan och båda lagen hade noll mål med sig i paus.

Valencia inledde lite överraskande piggast i den andra halvleken, men bara i några få minuter innan Bayern kom igång igen i sin jakt på en ledning och en första plats i gruppen som Valencia skulle inneha vid oavgjort med ett mål bättre målskillnad. Valencia hade det tungt med en man mindre och det kändes som en tidsfråga innan Bayern skulle sätta 0-1 målet med sitt bollinnehav och sina målchanser. Mario Mandzukic byttes in med 25 minuter kvar och hade en nick i stolpen tätt efter att han blivit inbytt.

Efter 77 minuter kom anfallet och skottet som skulle få hela Estadio Mestalla att koka, det var när Sofiane Feghouli avlossade ett skott som tog på Bayernförsvararen Dantes hand och ändrade riktning in i mål. Ett stort jubel bröt givetvis ut och det fick Bayern att byta in Mario Gomez som varit borta under hösten på grund av skador. Nu fick han hoppa in med 11 minuter kvar för att hjälpa Bayern i kvitteringsjakten. Tre minuter befann sig Gomez i straffområdet, men det var inte han som gjorde målet. Det var Thomas Müller som sköt in 1-1 målet på Xherdan Shaqiris fina inspel.

Efter kvitteringen var båda lagen minst lika nära att ta tre poäng för att de avlöste två-tre målchanser med varandra och visade att man ville vinna gruppen vilket alltid är kul att se. Men det skulle visa sig bli 1-1 i Valencia och det innebär att båda lagen nu är klara för avancemang till åttondelsfinal. Dock är det fortfarande öppet om gruppsegern som just nu Valencia innehar med ett mål bättre på målskillnad. I den sista gruppspelsomgången väntar BATE Borisov hemma på Allianz Arena för Bayern München medans Valencia ska åka till Frankrike och möta Lille.