Belgien körde över Serbien

Mittfältaren Kevin de Bruyne, utlånad från Chelsea till Werder Bremen efter flytten från belgiska Genk, låg bakom Belgiens vitala seger i kvalgrupp A när man besegrade en av de hetaste utmanarna till gruppsegern, Serbien, med 3-0 på bortaplan. De Bruyne spelade fram till det första målet, gjorde det andra själv och fick sedan på från bänken när Kevin Mirallas fastställde slutresultatet på tilläggstid.

De bägge lagen låg i delad ledning tillsammans med Kroatien efter två omgångar och nu var det alltså dags för serber och belgare att stöta på varandra. På förhand var det en jämnt tippad match utan någon klar segrare, men det skulle visa sig att bortalaget var hetare matchen igenom och därmed gick segrande ur striden.

Anfallaren Christian Benteke, som köptes till Aston Villa den 31 augusti från just Genk, gav belgarna ledningen efter 34 minuters spel framspelad av de Bruyne. Trots att storstjärnan Eden Hazard gick av efter 55 minuter fortsatte sedan Belgien med målskyttet och de Bruyne själv ökade på till 2-0 efter 68 minuter, framspelad av Nacer Chadli.

När Serbien flyttade fram laget i en jakt på reducering kunde också Everton-mittfältaren Kevin Mirallas skriva in sig i målprotokollet när han satte punkt för tillställningen efter 90 minuters spel. Tottenham-försvararen Jan Vertonghen slog passningen som ledde fram till målet och Belgien kan nu fira att man är gruppledare efter tre omgångar.

Kroatien har lika många poäng (sju stycken) efter 2-1-segern mot Makedonien men har bara två plusmål till skillnad mot Belgiens fem, medan Serbien ligger trea på fyra poäng. Wales tog en lite överraskande seger mot Skottland efter två sena mål från Tottenham-stjärnan Gareth Bale vilket innebär att walesarna nu ligger fyra i tabellen med tre poäng. Skottland har för tillfället två medan Makedonien parkerar sist med sin enda poäng.