Rooney var arkitekt när San Marino krossades

Det var en Manchester United-offensiv som knäckte San Marino då både Welbeck och Rooney gjorde två mål var. Även Oxlade-Chamberlain gjorde sitt första landslagsmål. Hans mål innebar också att det är första gången både far och son gör mål för Englands landslag, Mark Chamberlain gjorde mål på 90-talet.

Matchen inleddes av en chock då Theo Walcott fick en allvarlig skada redan efter fyra minuter. Han krockade med en utrusande Simoncini som knäade Walcott i revbenen och yttern fick utgå, gladligen av egen maskin.

Det dröjde 35 minuter innan England tog ledningen. Welbeck blev fälld av Simoncini i straffområdet, bara minuter efter en stolpskott, och Rooney gjorde inga misstag. Bara två minuter senare gjorde Welbeck ett nästan identiskt klackmål som mot Sverige i EM, 2-0 i den 37e minuten.

Med tjugo minuter kvar gjorde Rooney sitt andra mål för dagen efter ett fint framspel ifrån debutantet Jonjo Shelvey. Bara två minuter senare, igen, gjorde Welbeck 4-0 till England elegant.

Oxlade-Chamberlain fastställde slutresultatet för England när han med fem minuter chippade smart in bollen över Simoncini. Publiken var ovanligt högljudda idag på Wembley då hela 84,000 hade samlats. En anledning var att det var billiga paketpriser då en familjebiljett kostade endast 600 kronor.